Thee

thee

Thee is een drankje dat wereldwijd populair is. Het wordt bereid door gedroogde theebladeren te laten trekken in heet water. Maar hoe is thee eigenlijk ontstaan?

De oorsprong van thee ligt in China, waar het al zo’n 5000 jaar geleden gebruikt werd als medicijn. Volgens een legende ontdekte keizer Shen Nung in 2737 voor Christus de geneeskrachtige werking van theebladeren. Terwijl hij onder een boom aan het rusten was, viel er een blad van de boom in zijn kopje hete water. Hierdoor ontstond thee, die de keizer vervolgens dronk. Hij merkte al snel dat hij zich beter voelde en verklaarde dat thee een geneeskrachtige werking had.

In eerste instantie werden theebladeren niet gebruikt om thee te maken, maar als medicijn. Pas later werd ontdekt dat de bladeren ook lekker smaakten als er water aan toegevoegd werd. Dit gebeurde in de Tang-dynastie (618-907), toen thee een populaire drank werd onder de elite.

Tijdens de Song-dynastie (960-1279) werden er nieuwe methodes ontwikkeld voor het bereiden van thee, waardoor de smaak ervan verbeterde. Ook begon men theeblaadjes te bewerken, door ze te roosteren en te persen. Hierdoor ontstonden verschillende soorten thee, zoals groene thee, zwarte thee en witte thee.

In de 16e eeuw werd thee geïntroduceerd in Europa door Portugese handelaren. Het drankje werd al snel populair, met name onder de aristocratie. Door de groeiende populariteit van thee ontstonden er ook theeplantages in andere delen van de wereld, zoals India en Sri Lanka.

Vandaag de dag is thee één van de meest populaire dranken ter wereld. Het wordt niet alleen gedronken om zijn smaak, maar ook om zijn geneeskrachtige werking. Het ontstaan van thee is dus terug te voeren naar het oude China, waar het nog steeds een belangrijke rol speelt in de traditionele Chinese geneeskunde.

Connesso Coffee is niet alleen bezig met koffie, maar levert natuurlijk ook heerlijke thee. In diverse soorten en smaken is thee bij ons verkrijgbaar. Neem gerust vrijblijvend contact met me op om te kijken welke thee bij u en/of uw organisatie past.

kopje koffie

Contact

Interesse in een gesprek met een goede kop koffie? Ik kom graag bij je langs. Laat me iets weten via welkom@connessocoffee.nl of +31 (0)6 28378520